КМДА: Вартість модернізації мереж водопостачання та водовідведення Києва становить 7,8 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА: Вартість модернізації мереж водопостачання та водовідведення Києва становить 7,8 млрд грн

Казна та Політика
178
За даними Головного управління економіки та інвестицій Києва, загальна вартість заходів програми модернізації мереж водопостачання та водовідведення міста ВАТ "АК "Київводоканал" становить 7,8 млрд грн, які планується розподілити між державним та міським бюджетом, ВАТ "АК "Київводоканал" та інвесторами. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).
Модернізація мереж передбачена міською програмою "Питна вода міста Києва на 2011-2020 рр.", до якої, зокрема, увійшли розвиток водопровідних станцій, розвиток підземних водозаборів та системи децентралізованого водопостачання, відновлення, оптимізація та розвиток системи розподілу води, а також підвищення ефективності експлуатації та обслуговування системи.
Як повідомляє прес-служба КМДА, інвестиційний проект буде запропонований інвесторам першого Київського інвестиційного форуму на умовах державно-приватного партнерства. Передбачено, що у разі зацікавленості інвесторів проект буде реалізований за схемою державно-приватного партнерства, згідно з якою Київська міська рада надає майно, землю, затверджує тарифи та контролює виконання модернізації, а приватний партнер забезпечує фінансування, організує будівництво, купує обладнання та забезпечує реалізацію проекту.
"Київська міська влада спільно з "Київводоканалом" планує представити проект модернізації мереж водопостачання та водовідведення інвесторам форуму як ключовий. Реалізація проекту дозволить місту вирішити існуючі проблеми з водопостачання та водовідведення і суттєво підвищити якість питної води в місті. А ще зменшить втрати в мережі, які сьогодні досягають 20%. Проект планується реалізувати на умовах державно-приватного партнерства, яке передбачає співпрацю міста та інвесторів та залучення приватного капіталу до співфінансування проекту", - заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.
Нагадаємо, що Київський інвестиційний форум, організований КМДА, фондом "Ефективне управління" та видавництвом The Financial Times, відбудеться 29 березня 2012 р. Метою проведення форуму визначена презентація інвестиційного потенціалу Києва та конкретних проектів розвитку міської інфраструктури. Як повідомляла КМДА, на сьогоднішній день вже близько 100 іноземних інвесторів підтвердили свою участь у форумі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас