Дослідження: Країни БРІК більше не захищені від глобальних ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дослідження: Країни БРІК більше не захищені від глобальних ризиків

Казна та Політика
402
Країни БРІК не стали менш уразливі до світових потрясінь, незважаючи на їхнє сильне економічне зростання в останні чотири роки, показали результати дослідження компанії Maplecroft, опубліковані в понеділок.
Maplecroft проводить консультації з питань ризиків. В "Атласі глобальних ризиків", де підкреслюються потенційно дестабілізуючі фактори ключових світових економік, Maplecroft вказала, що Бразилія, Росія, Індія і Китай тепер більш чутливі до можливих шоків для безпеки та економіки, ніж у минулі роки.
"При тому що надії на світове економічне відновлення не покинули країни БРІК, інвесторів і компанії, які чекають нового економічного зростання, високоризикові ринки повинні побоюватися своєї обмеженої опірності глобальним ризикам", - йдеться в доповіді глави Maplecroft Елісон Вархерст.
"Опірність країни до зовнішніх і внутрішніх потрясінь зростає з часом, отже, оскільки обстановка, пов'язана з політичним ризиком, в країнах БРІК поліпшується, ми можемо побачити підвищення опірності, але наші результати показують, що цього ще не сталося", - пише експерт.
У деяких з країн БРІК управління і реформи не встигають за економічним зростанням, роблячи їх вразливими для можливих ризиків, таких як тероризм або кліматичні зміни, йдеться в дослідженні.
Згідно з доповіддю, Індія і Росія входять в 41 країну, які класифікуються як "високоризикові". Зокрема, серед ризиків називають погане управління, системну корупцію і тероризм.
Китай тим часом також схильний до проблем з безпекою, але ризик класифікується як "середній" завдяки тому, що соціальні чи політичні перевороти в національному масштабі там малоймовірні.
Бразилія, яка теж потрапила до списку країн з "середнім ризиком", вважається найменш схильною до глобальних ризиків з усіх країн БРІК, частково через стабільність її політичної структури і сильне управління.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас