Іран запропонував додаткові обсяги нафти Китаю та Індії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран запропонував додаткові обсяги нафти Китаю та Індії

Енергетика
492
В умовах введених Євросоюзом санкцій Іран запропонував додаткові обсяги нафти імпортерам в Китаї та Індії. Мова йде про приблизно 500 тисяч барелів на день або "приблизно 23% щоденного обсягу, експортованого Іраном за минулий рік".
"Іран стикається з великими труднощами у пошуках нового покупця", - відзначило джерело, знайоме зі змістом переговорів іранців з китайськими та індійськими нафтопереробниками. За його словами, це пояснюється тим, що Тегеран не пропонує знижок на нафту, термін постачання якої починається з майбутнього квітня.
"Якщо до середини березня не вдасться знайти покупців нафти, обсяг якої дорівнює кількості, придбаній в минулому році європейськими нафтопереробниками, Іран буде змушений або помістити непродані барелі в плавучі сховища на супертанкерах, або скоротити виробництво, - пишуть закордонні ЗМІ. - Будь-який з цих заходів здатний підштовхнути нафтові ціни вгору".
У січні Євросоюз схвалив санкції, які передбачають повну зупинку імпорту іранської нафти з 1 липня поточного року. У минулі вихідні Тегеран оголосив, що вже припинив поставки "чорного золота" британським і французьким компаніям. "Ми будемо продавати нашу нафту іншим покупцям", - заявив офіційний представник міністерства нафти ІРІ Аліреза Нікзад, не назвавши при цьому цих нових покупців.
Даний розвиток подій вже викликав зростання цін на нафту на товарних ринках до 9-місячних максимумів.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас