Саламатін: В найближчі 3-5 років Україна продасть зброї на 5 млрд. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саламатін: В найближчі 3-5 років Україна продасть зброї на 5 млрд. дол

Казна та Політика
400
Українська продукція оборонно-промислового комплексу на сьогоднішній день викликає інтерес з боку потенційних імпортерів озброєнь.
Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна заявив міністр оборони України Дмитро Саламатін.
Однак, як вважає міністр, "без налагодження виробництва конкурентоспроможної вітчизняної продукції, збільшення фінансування науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт складно розраховувати на збереження позицій України на світовому ринку озброєнь і військової техніки".
За словами Саламатіна, в 2011 році поставки товарів і послуг військового та спеціального призначення здійснювалися в 62 країни світу. "Основними нашими ринками залишаються країни Азії та Африки. Серед них - Індія, Алжир, Китай, Ірак. Важливими подіями в минулому році стали підписані контракти на постачання бронетехніки в Ефіопію і Таїланд", - підкреслив міністр.
Саламатін також поінформував, що в 2011 році вдалося не допустити падіння обсягів експорту продукції та стабілізувати ситуацію в цьому напрямку. "У першу чергу, за рахунок створення і діяльності держконцерну "Укроборонпром". Підтвердженням тому є фінансово-економічні показники держкомпанії "Укрспецекспорт" в 2011 році. Обсяги експортно-імпортних операцій вперше перевищили 1 млрд. доларів", - підкреслив він.
Міністр також зазначив, що за попередніми розрахунками, в найближчі три-п'ять років обсяги замовлень "Укрспецекспорту" і його дочірніх підприємств складуть близько 5 млрд. доларів. "Тому, стратегічним завданням "Укроборонпрому", як підкреслив президент України Віктор Янукович, є відродження вітчизняного ОПК. І ми докладемо всіх зусиль, щоб через фінансове оздоровлення підприємств "Укроборонпрому", збільшення обсягу випуску конкурентоспроможної продукції та підвищення ефективності виробництва відродити національний ОПК", - підкреслив міністр оборони.
Нагадаємо, Саламатін був призначений міністром оборони України указом президента країни Віктора Януковича від 8 лютого 2012 року замість Михайла Єжеля. До цього Саламатін займав пост генерального директора Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас