Точка зору: У передвиборний період влада створить ефект соціального добробуту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: У передвиборний період влада створить ефект соціального добробуту

Казна та Політика
419
Збільшення фінансування бюджетних програм регіонів пов'язано з передвиборною кампанією, але не здатне вирішити проблему фінансування бюджетних потреб регіонів. Це лише видимість, яку влада створить напередодні виборів.
Таку думку висловив голова підкомітету Комітету Верховної Ради з питань бюджету Володимир Бондаренко, передає УНН.
"Останні два роки бюджет затверджується без серйозного розгляду. Це призводить до того, що ні головні розпорядники коштів, ні Комітети Верховної Ради не можуть вникнути в його суть. На перший погляд, бюджет формується з нормальним дефіцитом і з забезпеченням соціальних програм. Але потім він по три-чотири рази секвеструється. В цьому році, враховуючи передвиборну кампанію, може статися зворотний процес: спочатку фінансування всіх сфер обрізали до мінімуму, а під вибори створять ефект соціального добробуту. А до кінця року, після виборів, ці кошти не встигнуть використати, що стане черговим обманом. Перед виборами регіони "порадують" фінансовими вливаннями, які не будуть нічим підкріплені. Адже економіка перебуває в жахливому стані", - зазначив Бондаренко.
На його думку, політика влади спрямована на короткочасне вирішення бюджетних питань, однак такий підхід створює нові проблеми у фінансуванні бюджетних потреб регіонів.
Нагадаємо, президент України Віктор Янукович зазначав, що у змінах до Державного бюджету 2012 року слід виділити кошти на збільшення фінансування регіонів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас