Томенко: Ми звернемося до влади з приводу внесення змін до бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Томенко: Ми звернемося до влади з приводу внесення змін до бюджету

Казна та Політика
110
Депутати від опозиції звернуться до Президента України, уряду і більшості Верховної Ради з вимогою невідкладно переглянути бюджет і забезпечити належне фінансування видатків місцевих бюджетів, насамперед, у галузі освіти та охорони здоров'я.
Про це повідомив заступник голови ВР Микола Томенко.
За його словами, вперше в історії незалежної України виникла непередбачувана ситуація з визначенням бюджетних надходжень в органи місцевого самоврядування.
Томенко повідомив, що проведений депутатами місцевих рад від опозиції відповідний аналіз підтверджує, що так званий розрив між необхідною кількістю коштів на виконання делегованих повноважень органами місцевого самоврядування та реальними коштами, які передбачаються бюджетом на 2012 рік, становить не менше 20%.
На переконання віце-спікера, це означає, що "якщо не буде перегляду бюджету в бік збільшення фінансування на охорону здоров'я, освіту та інші сфери на місцевому рівні, то вчителі, медики та представники бюджетної сфери, які займаються соціальними і гуманітарними питаннями, в деяких регіонах можуть не отримати заробітної плати за декілька місяців.
Томенко зауважив, що опозиція в цілому і партія Батьківщина зокрема через депутатів місцевих рад починає працювати над проектом справедливого повернення коштів місцевим громадам.
З цією метою депутати місцевих рад із фракції БЮТ-Батьківщина та інших опозиційних фракцій готують відповідні подання до Президента України, уряду і більшості Верховної Ради з вимогою невідкладно переглянути бюджет і забезпечити належне фінансування, перш за все, сфер освіти та охорони здоров'я.
Віце-спікер додав, що така робота вже ведеться в Луцьку, де створена відповідна тимчасова комісія з повернення бюджетних коштів, а також у Черкаській області та в інших регіонах України.
Нагадаємо, увечері 22 грудня, Верховна Рада України схвалила в цілому державний бюджет на наступний рік.
Лідер партії Фронт змін Арсеній Яценюк заявив, що в проекті державного бюджету на 2012 рік передбачено 188 млн гривень на авіаперельоти вищих посадовців. У свою чергу, в партії Батьківщина заявили, що парламент схвалив державний бюджет на 2012 рік, який спрямований на задоволення фінансових потреб чинного Президента Віктора Януковича.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас