У РФ допустили приватизацію "Газпрому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У РФ допустили приватизацію "Газпрому"

Енергетика
391
Плани приватизації "Газпрому" поки урядом не розглядаються, проте в перспективі продаж акцій компанії можливий. Про це заявила міністр економічного розвитку Ельвіра Набіулліна, передає РИА Новости.
Про можливість приватизації державних компаній нафтогазового сектора говорив прем'єр-міністр Володимир Путін на зустрічі з політологами 6 лютого. На його думку, такий крок був би зараз передчасним.
Набіулліна, однак, додала, що міністерство направило в уряд доповідь, в якій йдеться про необґрунтованість пропозицій щодо виключення нафтогазових компаній зі списку приватизації та перенесення її термінів. Раніше проти переходу в приватні руки енергокомпаній - "Роснефти", "Транснефти", "РусГідро" і деяких інших - висловилося Міненерго.
Згідно з існуючим нині планом, в 2012 році уряд планує продати близько 15 відсотків акцій "Роснефти", 10 відсотків ВТБ, 4,11 відсотка ФСК, а також частку в "РусГідро". Державний бюджет повинен заробити на приватизації близько 300 мільярдів рублів.
До 2017 року уряд збирається повністю вийти з капіталу декількох компаній, у тому числі "Роснефти", "Інтер РАО", ВТБ, "Шереметьєво", Россельхозбанка і "Об'єднаної зернової компанії".
Зараз державі належить 50 відсотків плюс одна акція "Газпрому". Близько 8 відсотків знаходиться в руках афілійованих з монополією компаній, решта належить російським і іноземним інвесторам.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас