У США загорівся найбільший нафтопереробний завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США загорівся найбільший нафтопереробний завод

Енергетика
457
На найбільшому нафтопереробному заводі штату Вашингтон, що належить компанії BP, сталася сильна пожежа. В результаті пожежі на заводі була зупинена установка перегонки сирої нафти.
Пожежа почалася 17 лютого близько 14:30 за місцевим часом. За словами очевидців, над заводом піднявся стовп чорного диму, який було видно за кілька кілометрів. Як розповів агентству представник BP, пожежа була згашена протягом півтори години і не вплинула на роботу НПЗ, який тимчасово продовжить роботу без установки перегонки нафти. В результаті пожежі ніхто не постраждав, передає Лента.ру.
В якій саме частині НПЗ сталася пожежа, невідомо, проте, повідомляє Reuters, повідомлення про пожежу в нафтосховищі, які спочатку надходили, не підтвердилися. На кадрах канадської телекомпанії CBC видно, що пожежа сталася біля вежі, про призначення якої нічого не повідомляється.
Інформації про причини пожежі поки немає, проте, за словами працівників заводу, вибуху перед пожежею не було.
Завод BP у Вашингтоні переробляє до 230 тисяч барелів нафти на день і поставляє близько 20 відсотків бензину на АЗС штату. За даними Reuters, чутки про зупинку установки перегонки сирої нафти вашингтонського НПЗ привели до зростання оптових цін на бензин в регіоні на 7,5 відсотка.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас