Зростання ВВП Швеції в 2012 році може не виправдати прогнози уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання ВВП Швеції в 2012 році може не виправдати прогнози уряду

Казна та Політика
288
Показник зростання ВВП Швеції в 2012 році, можливо, буде набагато гіршим від прогнозу уряду країни, який очікує його збільшення в поточному році на 1,3%, повідомляє агентство MarketWatch з посиланням на міністра фінансів Швеції Андреса Борга.
"Ріксбанк (ЦБ Швеції. - Прим.ред.) і комерційні банки очікують, що в 2012 році ВВП країни зросте приблизно на 0,5% або навіть менше. Я в свою чергу вважаю, що ці прогнози розумні", - сказав Борг.
Напередодні ЦБ Швеції переглянув у бік зниження свій прогноз щодо зростання ВВП країни на 2012 рік з 1,3% до 0,7%.
Уряд Швеції поки офіційно не знизив свій вересневий прогноз щодо ВВП. Однак якщо економічна ситуація в Європі продовжить погіршуватися, владі країни також доведеться переглянути свій прогноз, відзначає агентство.
Крім того, напередодні стало відомо, що ЦБ Швеції знизив ключову відсоткову ставку до 1,5% з 1,75% і прогнозує збереження ставки на поточному рівні до I кварталу наступного року.
"Мляве зростання в єврозоні знизило попит в Європі на товари зі Швеції. Слабкий економічний прогноз призвів до того, що громадяни почали більше економити. Тому споживчі витрати в країні знижуються, а компанії урізують інвестиції", - заявив напередодні представник ЦБ, цитований агентством WarketWatch.
Крім того, ЦБ країни переглянув напередодні прогноз зростання безробіття в 2012 році з 7,5% до 7,7%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас