Українські індекси в п'ятницю протоптались на місці і завершили торги різноспрямовано — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські індекси в п'ятницю протоптались на місці і завершили торги різноспрямовано

Фондовий ринок
105
Фондові індекси України в п'ятницю дрейфували в "боковику", ігноруючи зовнішній позитивний фон новин, і завершили торгову сесію різноспрямовано: індекс "Української біржі" (УБ) за підсумками дня підвищився на 0,1% - до 1507,75 пункту, індекс ПФТС впав на 0,14% - до 566,79 пункту.
Торговий оборот на фондовому ринку УБ склав 55,1 млн грн, ПФТС - 181,1 млн грн.
В індексному кошику УБ трійку лідерів зростання склали акції "Мотор Січі" (+0,71%), "Центренерго" (+0,56%) і Крюковського вагонобудівного заводу (+0,3%). Найбільші втрати зафіксовані за паперами "Донбасенерго" (-1,24%), Ясинівського коксохімзаводу (-0,99%) та "Укртелекому" (-0,9%).
Індексні папери ПФТС торгувалися мляво, з більшістю з них було укладено всього по одній угоді. Трійку лідерів зростання при цьому склали акції Маріупольського заводу важкого машинобудування (+3,38%), Полтавського гірничо-збагачувального комбінату (+1,52%) і "Азовсталі" (+1,05%). Найбільше знизилися акції "Дніпроенерго" (-3,88%), "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу" (-2,81%) та "Укрнафти" (-1,11%).
Індекс Варшавської фондової біржі WIG-Ukrain у п'ятницю виріс на 2,3% - до 825,14 пункту. Обсяг торгів індексними паперами склав 25,33 млн злотих.
Найбільше зростання вартості продемонстрували акції "Мілкіленда" (+15,01%), "Вести" (+7,52%) і Coal Energy (+5,92%). У "червоній зоні" завершили сесію лише папери "Садовой Груп" (-1,81%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник інвестиційно-аналітичного відділу інтернет-брокера iTrader Ігор Сабадаха, активність на ринку стримували відсутність важливих макроекономічних новин і очікування інвесторами остаточного рішення щодо надання фінансової допомоги Греції.
При цьому експерт зазначив, що актуальність грецького питання, швидше за все, збережеться і на наступному тижні: інвестори будуть очікувати підсумків саміту міністрів фінансів країн єврозони, на якому буде вирішуватися питання про надання країні фінансової допомоги та списання боргів її приватними кредиторами.
Серед внутрішніх новин аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин звернув увагу на підсумки діяльності українських банків у січні поточного року. "Прибутковість банків минулого місяця може свідчити про відновлення банківської системи, оскільки січень 2011 р. був збитковим. Разом з тим, беручи до уваги, що січень не обтяжений відрахуваннями в резерви під проблемну заборгованість, які будуть збільшуватися до завершення кожного кварталу, не виключено, що минулий місяць може виявитися найбільш успішним в поточному році", - сказав він.
В цілому експерт розцінює настрої на українському ринку як песимістичні. За його словами, про це свідчить відсутність реакції з боку учасників на встановлення основними європейськими та американськими фондовими індексами нових максимумів.
Як вважає Іванишин, передумовою для відновлення українського ринку акцій може бути тільки приплив капіталу, якого поки не спостерігається.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас