Арбузов: Стабільності гривні нічого не загрожує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов: Стабільності гривні нічого не загрожує

Валюта
768
Стабільності національної валюти нічого не загрожує. Про це заявив голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов під час зустрічі з представниками Незалежної асоціації банків України (НАБУ). Про це "Мінфіну" стало відомо з повідомлення прес-служби НБУ.
"Питання стабільності національної валюти продовжує хвилювати не тільки комерційні і державні банки, а й кожного громадянина. Я вже неодноразово підкреслював, що зараз стабільності національної валюти нічого не загрожує. Національний банк України вживає всіх необхідних заходів для забезпечення стабільності платіжного балансу, від якого безпосередньо залежить стабільність національної валюти", - зазначив Арбузов.
За словами голови НБУ, "в цьому році Національний банк України також вживає необхідних заходів для підтримки нормального - позитивного або нульового - платіжного сальдо, і можна з упевненістю говорити про те, що рух валюти також буде прогнозованим. Тобто, ми поки не бачимо передумов для глибокої девальвації чи ревальвації".
Нагадаємо, раніше голова НАБУ Борис Тимонькін також зазначив, що в Україні немає економічних підстав для девальвації гривні.
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас