США розширили санкції проти Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США розширили санкції проти Ірану

Казна та Політика
418
США в четвер, 16 лютого, знову поповнили список санкцій стосовно Ірану, ввівши додаткові заходи проти міністерства розвідки і безпеки країни.
Санкції проти силовиків були введені у зв'язку з їх участю в порушенні прав людини в Ірані, а також підтримкою терористичних угруповань, у тому числі Аль-Каїди, Хізболла і ХАМАС.
"Окремим указом санкції вводяться за його (міністерства) підтримку жорстокого придушення народу Сирії його владою. Ми ввели візові та фінансові санкції стосовно міністерства за порушення ним прав людини в його власній країні", - йдеться в заяві офіційного представника держдепартаменту США Вікторії Нуланд.
Рішення Вашингтона, зазначає Нуланд, дає США право вводити санкції стосовно приватних осіб, компаній і організацій, пов'язаних або діють від імені міністерства.
Держдеп також закликав усіх партнерів зробити аналогічні дії у відповідь за участь міністерства у незаконній діяльності.
У заяві Мінфіну, в свою чергу, наголошується, що США заблокують будь-яку власність на території США чи ту, що належить американським громадянам, яка буде мати стосунок до міністерства розвідки і безпеки.
"Американським громадянам забороняється здійснення операцій з такою власністю", - підкреслюється в документі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас