Греція розробила план скорочення видатків ще на 325 млн. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція розробила план скорочення видатків ще на 325 млн. євро

Казна та Політика
243
Греція розробила і представила додатковий план скорочень на 325 млн. євро, без якого "трійка" кредиторів країни (Єврокомісія, ЄЦБ і МВФ) загрожувала припинити фінансову підтримку Афін.
Грецький парламент схвалив програму бюджетної економії на найближчі роки в обмін на 130-мільярдні кредити ЄС і МВФ і 100-мільярдну програму списання суверенного боргу, що є на руках приватних кредиторів. Однак план, що включав скорочення на 3,5 млрд. євро в поточному році, застопорився через те, що в прийнятому законопроекті не було прописано, звідки візьмуться скорочення на 300 млн. євро.
Партнери по єврозоні надали на Грецію серйозний тиск, скасувавши заплановане на четвер, 16 лютого, засідання Єврогрупи, яке планувало схвалити угоду, доти, доки Афіни не визначаться з додатковими скороченнями, передає РИА Новости.
Близько 100 млн. євро додаткових витрат буде здійснено за рахунок охорони здоров'я та оборони. Близько 45 млн. євро будуть зекономлені від зниження базової пенсії, а 20-30 млн - від урізання накопичувального пенсійного страхування. Ще 40 млн. буде скорочено за рахунок допомоги багатодітним. Близько 90 млн. євро принесе скорочення зарплат лікарям і військовим, і близько 20 млн. - скорочення поточних витрат уряду.
Закон про додаткові скорочення планується провести через парламент до 29 лютого. До цього часу, як очікується, почнеться реалізація нової кредитної угоди з ЄС і програми PSI з обміну суверенного боргу.
Нагадаємо, Греція веде тяжкі переговори з ЄС про 130-мільярдну фінансову підтримку в обмін на жорсткі заходи економії, а також про списання частини боргу на руках приватних кредиторів. Обидві програми потрібно реалізувати до 20 березня, коли Греції потрібно виплатити 14,5 млрд. євро по облігаціях. В іншому випадку країні загрожує дефолт.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас