Газпром просить у ЄС розширити доступ до газопроводів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром просить у ЄС розширити доступ до газопроводів

Енергетика
373
Газовий ринок Європи через роз'єднаність не може впоратися з несподіваними морозами, які викликали різке зростання попиту, вважає глава Газпромекспорту Олександр Медведєв.
Газпром був змушений збільшити поставки газу в Європу через аномальні морози, які охопили Європу в січні і лютому - в той час, як споживачі все одно відчували брак палива. Але якщо ЄС вважає вирішенням цієї проблеми диверсифікацію поставок, то компанія в свою чергу пропонує дати Газпрому розширений доступ до газопроводів, повідомив Медведєв.
На думку Медведєва, країни ЄС повинні перестати обмежувати Газпром та інших постачальників до газопроводів для виключення проблем з поставками в майбутньому.
Відзначимо, закони ЄС зобов'язують енергетичні компанії відокремити виробництво і продаж від доставки, щоб не допустити утворення монополії і захистити споживачів. У Газпромі впевнені, що такий підхід обмежує можливість використання вільної пропускної спроможності газопроводів.
"І я вважаю, ми обговоримо це з європейськими колегами на основі результатів постачання минулого тижня", - повідомив Медведєв.
Нагадаємо, через незвичайні холоди, які стояли не тільки в Європі, але і в Росії, Газпром не зміг задовольнити всі заявки, відповівши відмовою на деякі прохання країн про збільшення поставок. У той же час глава компанії вважає, що Росія виконала всі зобов'язання, передбачені контрактами з європейськими споживачами. "В цілому відхилення (фізичних поставок газу) від заявок не перевищило 15%", - сказав Медведєв.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас