Республіканці і демократи в Конгресі США досягли угоди щодо питання про податкові пільги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Республіканці і демократи в Конгресі США досягли угоди щодо питання про податкові пільги

Казна та Політика
184
Республіканська і демократична фракції Конгресу США домовилися про продовження податкових пільг щодо заробітної плати та розширення допомоги з безробіття до кінця року, заявив вранці в четвер сенатор-демократ Макс Бокус, який очолює фінансовий комітет Конгресу.
Як передає CNN, одночасно конгресмени домовилися не знижувати ставки оплати послуг лікарів у рамках програми медичного страхування Medicare. Сенат і Палата представників найближчим часом можуть почати голосування по законопроекту.
Вартість заходів з податку на заробітну плату, запропонованих президентом США Бараком Обамою, оцінюється в $100 млрд. Йдеться про податок, який близько 160 млн працюючих американців виплачують до фондів соціального забезпечення з перших $110 тис. річної заробітної плати. Останні 14 місяців за ініціативою президента ставка податку була знижена до 4,2% з встановлених в Податковому кодексі 6,2%, щоб підтримати споживчий сектор.
Згідно з підрахунками CNN, американець, який заробляє $50 тис. на рік, одержує за рахунок цих пільг додатково близько $83 на місяць.
Республіканці спочатку заперечували проти продовження податкових пільг, бажаючи направити отримані після їх скасування кошти на покриття дефіциту федерального бюджету.
Крім того, законопроект передбачає відновлення виплати допомоги з безробіття в середньому в розмірі $300 на тиждень тим американцям, які довгий час не можуть знайти роботу. Та республіканцям вдалося домогтися скорочення термінів виплати допомоги. В даний час допомога в штатах з максимальним рівнем безробіття буде виплачуватися всім американцям, які залишаються без роботи не більше 99 тижнів. До кінця року цей термін буде знижений до 73 тижнів, повідомляють джерела агентства Bloomberg, хоча республіканці спочатку наполягали на 59 тижнях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас