Конгрес США погодив введення податкових пільг на зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конгрес США погодив введення податкових пільг на зарплату

Казна та Політика
274
У конгресі США досягнуто попередньої угоди про скорочення податку на заробітну плату на 2012 р., передає BBC.
Республіканці відмовилися від вимог скорочення урядових витрат, покликаного компенсувати додаткові 100 млрд дол. дефіциту бюджету, а демократи відмовилися від вимог внести ще низку додаткових скорочень податків.
За словами спікера від демократів Ненсі Пелосі, конгрес "далеко просунувся в порівнянні з тим, де знаходився всього декілька днів тому".
В даний час в конгресі також обговорюється питання виплати допомоги з безробіття. Вже розглянуто декілька можливих способів фінансування допомог, однак депутатам ще належить зупинитися на якомусь одному. За словами спікера палати представників Джона Бонера, "якщо все піде за планом", то голосування відбудеться вже на цьому тижні.
Скорочення податку на заробітну плату торкнеться головним чином сімей, які заробляють близько 50 тис. дол. на рік.
Як зазначають аналітики, такий компроміс має влаштувати демократів і самого Барака Обаму, який зробив продовження податкових пільг одним з головних пунктів своєї передвиборної кампанії.
Нагадаємо, перед Різдвом американський конгрес схвалив продовження на два місяці зниженого податку на зарплату, який закінчувався 31 грудня. Прийнятий документ збільшував зарплату робітника в середньому на 20 дол. на тиждень і зберігав допомоги розміром в 300 дол. на тиждень майже 2 млн безробітних.
Це питання довго залишалося невирішеним через протистояння Президента Обами і палати представників, яка виступала проти цього кроку.
Головним економічним викликом для адміністрації Обами стало високе безробіття в США. Білий дім розробив програму збільшення кількості робочих місць в країні, на яку необхідно виділити з бюджету держави понад 440 млрд дол. Законопроектом були передбачені податкові пільги для роботодавців, які наймають нових співробітників, страхування з безробіття, модернізація шкіл, виплати вчителям, інвестиції в проекти, пов'язані з транспортною інфраструктурою, а також програма з організації громадських робіт. Проте республіканці заблокували цю ініціативу Обами.
Відзначимо, рівень безробіття в США довгий час тримався на рівні близько 9%, проте в останні місяці почав знижуватися. У грудні безробіття в США склало 8,5% - мінімум з лютого 2009 р. Перспективи переобрання Обами на пост Президента багато в чому залежать від того, чи зможе він знизити цей показник. Експерти прогнозують, що якщо безробіття продовжить знижуватися, то Обама матиме високі шанси на перемогу на виборах президента.
Нагадаємо, 13 лютого Обама представив перед конгресом бюджетний план на 2012-2013 фінансовий рік (розпочнеться 1 жовтня ц.р.). Дефіцит бюджету прогнозується в розмірі 901 млрд дол., що становить 5,5% від ВВП країни в порівнянні з 8,5% дефіциту (1,33 трлн дол.), запланованими на 2011-2012 фінансовий рік.
Крім того, бюджетний план передбачає підвищення ставки прибуткового податку як мінімум на 30% для заможних американців, тобто для тих, чий дохід перевищує 1 млн дол. на рік. Зокрема, Обама запропонував значне збільшення податку на дивіденди до максимально можливого рівня, який зараз становить 35%, причому очікується, що наступного року цей показник буде збільшений до 40%. Також документ передбачає скорочення державних видатків на 4 трлн дол. в наступні десять років і зростання податків на 1,5 трлн дол. за той же період.
За матеріалами: BBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас