Україна займає 11-е місце у світі за протестними прогнозами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна займає 11-е місце у світі за протестними прогнозами

Казна та Політика
312
Більше половини українців (55%) упевнені, що кількість протестів з економічних причин у 2012 році зросте, свідчать результати дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).
Дослідження проводилося в рамках проекту незалежної мережі дослідників громадської думки Геллап Інтернешнл (WIN-Gallup International) в 57 країнах світу.
Всього 6% опитаних прогнозують зниження числа протестів, 20% декларують незмінну протестну ситуацію, в порівнянні з минулим роком, 19% - вагалися з відповіддю.
Станом на кінець 2011 року для України баланс протестних прогнозів становить +49% і вона займає 11-е місце серед найбільш економічно тривожних країн.
Україна бере участь у міжнародному дослідженні Геллап Інтернешнл з 1993 року. За цей час показник балансу протестних прогнозів був нестабільним і коливався в дуже широких межах. У 2011 році країна досягла піку в балансі протестних прогнозів своїх жителів.
Як відзначають соціологи, за весь період баланс зі знаком мінус був лише в кінці 2004 року. Тоді тих, хто прогнозував зменшення протестів, було більше, ніж тих, хто прогнозував їх збільшення, баланс протестних прогнозів становив - 7%.
Глобальне опитування було проведено найбільшою світовою незалежною мережею дослідників громадської думки Геллап Інтернешнл в 57 країнах (було проведено 51 тис. інтерв'ю), які представляють переважну більшість населення світу.
В рамках проекту КМІС провів дослідження в Україні 22 листопада - 4 грудня 2011 року. Методом інтерв'ю опитано 1,013 тис. респондентів, що мешкають в усіх областях України, в АРК і Києві, за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старшого 18 років. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і без урахування ефекту дизайну) не перевищує 3,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас