Ціна нафти Brent на новинах з Ірану досягала піврічного максимуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна нафти Brent на новинах з Ірану досягала піврічного максимуму

Енергетика
279
Вартість нафти марки Brent під час торгів в середу перевищувала на новинах з Ірану позначку 119 доларів за барель - вперше з 1 серпня 2011 року, свідчать дані торгів.
Станом на 17:36 мск ціна березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent підвищувалася на 1,05% - до 118,58 долара за барель. Вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) зростала на 0,91% і становила 101,67.
Раніше в середу іранський телеканал Press TV повідомив, що Тегеран у відповідь на санкції Євросоюзу припинить постачання нафти шести європейських країн - Франції, Італії, Іспанії, Греції, Португалії та Нідерландів. Проте потім агентство Reuters з посиланням на Міністерство нафти Ірану спростувало цю інформацію.
Лідери і глави МЗС 27 країн Євросоюзу 23 січня на зустрічі в Брюсселі схвалили ембарго на постачання нафти з Ірану. В рамках цього пакету санкцій передбачається, що до 1 липня всі члени Євросоюзу, які закуповують нафту у Тегерана, повинні будуть повністю згорнути імпорт з цієї країни.
Основна частка європейського імпорту іранської нафти - близько 68% - припадає на Грецію, Італію та Іспанію. У Греції частка споживання "чорного золота" з Ірану досягає 35%.
За даними The Financial Times, в 2011 році країни ЄС купували в Ірану в середньому 600 тис. барелів нафти на добу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас