В Єврокомісії не сумніваються, що вихід Греції з єврозони буде мати руйнівні наслідки для країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Єврокомісії не сумніваються, що вихід Греції з єврозони буде мати руйнівні наслідки для країни

Казна та Політика
215
Немає жодних сумнівів, що наслідки виходу Греції із зони євро будуть руйнівними для громадян країни, особливо малозабезпечених, і значними для країн-партнерів, заявив офіційний представник Єврокомісії Амадео Тардіу.
"Позиція Єврокомісії полягає в тому, щоб утримати Грецію в зоні євро. Ми зробимо все, що в наших можливостях, щоб зберегти країну в єврозоні", - заявив Тардіу на брифінгу в Брюсселі в середу.
Представник Єврокомісії відповів на серію запитань, які так чи інакше мали на меті з'ясувати, чи розглядаються Брюсселем альтернативи надання допомоги Греції.
За його словами, наслідки виходу Греції "дали б себе відчути у всій єврозоні і за її межами". Він уточнив при цьому, що криза зачепила не тільки зону євро, але весь Євросоюз, і країни, що не входять в зону євро, відчувають ті ж самі труднощі.
Відповідаючи на запитання про скасування в середу засідання Єврогрупи з питання допомоги Греції, представник Єврокомісії сказав, що рішення про програму допомоги слід приймати терміново, але є також необхідність повного дотримання умов відкриття другої програми.
"Краще діяти швидше, але ми не можемо йти вперед, поки не зібрані всі частини мозаїки - не виконані всі умови", - пояснив Тардіу.
Він дав зрозуміти, що, хоча перенесення засідання пояснюється технічними обставинами, в основі цього рішення все ж лежать політичні оцінки. Перш за все, те, що всі умови початку програми допомоги були сформульовані як єдиний пакет, і це положення залишається в силі.
Тардіу визнав, що, хоча часу на порятунок Греції від дефолту залишається все менше, відкриття другої програми ще потребує неабиякого терміну, тому що узгодження параметрів участі приватного сектора в її реалізації пов'язано з процедурами засідань адміністративних рад, а також потрібна ратифікація рішення щодо програми та фінансового пакету в низці національних парламентів ЄС. Він також підтвердив раніше повідомлені ЗМІ відомості, що ще потрібно остаточно уточнити масштаби скорочення грецького державного боргу, прогнозованого до 2020 року як 120% ВВП. Це пов'язано з необхідними доказами, що Греція зможе розраховувати на 100 млрд євро міжнародної допомоги, доповненої 30 млрд за рахунок залучення приватного сектора.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас