ЄС не боїться бойкоту Ірану і впевнений в інших постачальниках нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС не боїться бойкоту Ірану і впевнений в інших постачальниках нафти

Енергетика
137
Єврокомісія не розглядає надзвичайних планів енергетичної безпеки на випадок раптового припинення імпорту нафти з Ірану.
"Нафту можна одержати на міжнародних ринках. Саудівська Аравія готова збільшити обсяги видобутку. За повідомленнями з держав-членів ЄС, вони перейдуть до інших джерел постачання", - заявила офіційний представник Єврокомісії Марлене Хольцнер на брифінгу в Брюсселі.
Так вона відповіла на запитання, які заходи планує вживати Євросоюз у зв'язку з повідомленнями телебачення Ірану про те, що нібито шість країн ЄС вже відчувають труднощі з іранською нафтою через європейське ембарго.
Інший офіційний представник Майкл Манн у відповідь на те ж запитання сказав, що не має жодної інформації про такого роду проблеми двостороннього характеру між Іраном і якоюсь країною ЄС. Він нагадав рішення Євросоюзу про припинення імпорту іранської нафти в липні 2012 року.
Раніше в середу Іран оголосив про припинення експорту нафти в шість країн Євросоюзу у відповідь на санкції проти нафтової галузі та фінансового сектора Ісламської республіки. Мова йде про Нідерланди, Іспанію, Італію, Францію, Грецію та Португалію. Іранське агентство "Фарс" повідомляє, що в МЗС Ірану були запрошені посли цих шести країн у зв'язку з санкціями на закупівлю іранської нафти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас