Банк Англії знову карти плутає. Американський премаркет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії знову карти плутає. Американський премаркет

Фондовий ринок
210
Банк Англії знову карти плутає...
Недавно говорили, що інфляція скоро "увійде в спадний тренд". Але не тут-то було. Як заявив М. Кінг сьогодні, "інфляційні прогнози тепер трохи вищі", ніж в листопаді, але застосувати підвищення ставки неможливо, оскільки це вважається кроком до рецесії. Більше того, все ще жива тема подальшого кількісного пом'якшення.
Особливо вразив російський варіант перекладу англійських сподівань: "Намагаємося переконати людей збільшувати витрати". Цікаво, як британця можна в чомусь переконати? Особливо переконати витратити. Не той це менталітет, не той...
Пам'ятаю, вразив португальський о. Мадейра. Вразив не комфортним кліматом, не ендеміками, не красотами океанічними, а вишколеним персоналом, що працює в торгівлі та готельному бізнесі. Вимуштрували англійці. Як наслідок, ніхто нікого не закликає в сувенірні лавки. Продавці в торгових точках переважно мовчать, потупивши погляди, оскільки інше вважається моветоном, що порушує життя англійця на відпочинку. Ніхто не вибудовує кордони в готелях - їжа та напої нескінченним потоком мігрують з супермаркетів в готельні номери. А яка манірність на променаді... На острів британці вивантажуються літаками. Витрати на переліт просто "копійчані" (діють соціальні програми, що збільшують державні борги Великобританії). І після цього "намагаються переконати людей...". Ну ... Попытка - не пытка, як казав т. Сталін.
А будиночок У. Черчілля на Мадейрі, де він відпочивав і малював, зовсім в непривабливому стані... Мабуть, в британському бюджеті дійсно грошей немає, а, може, тупо сподіваються на португальський офшор.
До речі, в розрахунках на те, що економіку будуть "рухати домогосподарства", необхідно врахувати той факт, що число людей, що претендують на допомогу з безробіття у Великобританії, згідно з січневими даними виросло набагато швидше, ніж очікувалося. Реєструється максимум за два роки. Рівень безробіття - 8,4%, максимум з листопада 1995 р.
А ось ще дещо з сьогоднішніх зізнань М. Кінга: "Рецесія може бути глибшою, ніж в 1930-их рр..". Ні, все-таки треба відремонтувати будиночок У. Черчілля.
Що стосується "значних зустрічних вітрів" (за М. Кінгу), то це плагіат у чистому вигляді. Зазвичай "зустрічні вітри" дують в США.
І як же це все відіб'ється на GBP?
В очікування гравців до початку квітня вимальовується діапазон 1,49 - 1,59. Є про що подумати.
А ось Moody's думає по-іншому! Хоча на то воно, в принципі, і Moody's.
З точки зору агентства ніщо не може зашкодити британському фунту, і британські активи в цілому залишаються хорошим об'єктом для купівлі. Згідно з Moody's, інфляційний тиск у Великобританії швидко слабшає! І взагалі у держави може з'явитися шанс вирватися вперед на тлі того, як економіка США "міцніє з кожним днем". Та й взагалі, виявляється, в "інвесторів немає альтернатив". Про фунт заговорили як про валюту-притулок. Тут висувається причина "нездатності Вашингтона серйозно зайнятися проблемою дефіциту". Зате, "навпаки, податково-бюджетна моральність залишається одним з ключових елементів привабливості Великобританії". Приголомшливо! Забута ахова тема боргів Великобританії! І єдине, що може перешкодити Великобританії (згідно з Moody's), так це криза в Єврозоні. Загалом, Moody's в пошуках чинників зростання GBP. Іншими словами, маразм міцнішає.
Олена Кашина, аналітик МФХ FIBO Group
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас