Експерт: Належна перевірка якості палива на АЗС вимагає лише 1% податкових надходжень від його продажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Належна перевірка якості палива на АЗС вимагає лише 1% податкових надходжень від його продажу

Енергетика
219
Для належної перевірки якості нафтопродуктів на всіх автозаправних станціях (АЗС) країни державі досить виділяти 100 млн грн на рік, сказав директор консалтингової групи "А95" (Київ) Сергій Куюн під час прес-конференції в Києві в середу.
"Щоб перевірити кожну колонку, кожну заправку, хоча б два рази на рік по чотирьох основних видах палива, за нашими розрахунками, потрібно, максимум, 100 млн грн на рік. Тоді як податкові надходження від продажу нафтопродуктів обчислюються в межах 10 млрд грн. Тобто необхідно менше 1% надходжень на контроль якості. Тим не менше, держава не хоче "відщипнути" навіть цей 1%, щоб споживачам допомогти", - зазначив він.
На думку С.Куюна, в поточному році державі не вдасться поліпшити ситуацію з контролем якості нафтопродуктів.
"Цього року на перевірки виділили мізерну суму, причому ця сума на всі групи товарів. Я вважаю, цього року перевірки палива так і не відновляться. В цьому плані нічого не зміниться", - зазначив він.
Як повідомлялося, на думку заступника директора науково-технічного центру (НТЦ) "Психея" (Київ) Геннадія Рябцева близько 20% автозаправних станцій (АЗС) України реалізують паливо сумнівної якості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас