Греція погодилася зменшити пенсійні виплати на 300 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція погодилася зменшити пенсійні виплати на 300 млн євро

Казна та Політика
382
Греція пішла на компроміс із кредиторами і погодилася скоротити пенсійні виплати в поточному році на 300 млн євро, повідомляє Афінське агентство новин.
Зустріч Єврогрупи, яка мала схвалити кредитну угоду Греції з ЄС, була перенесена на 20 лютого. Каменем спотикання стали нерозподілені 300 млн євро із загальної суми в 3,3 млрд, на які планується в поточному році скоротити пенсії в Греції. Раніше грецькі політики відмовилися підтримати скорочення пенсій, але не запропонували альтернатив, які влаштували б ЄС, щодо аналогічного зниження витрат в інших сферах.
Після скасування зустрічі Єврогрупи Міністерство праці Греції і трійка міжнародних кредиторів (Єврокомісія, ЄЦБ і МВФ) домовилися, яким чином понизити витрати на пенсії, повідомляє агентство. За його даними, на 20% будуть скорочені виплати пенсіонерам державних компаній, включаючи електричну монополію РРС, телефонну ОТЕ і банки. Це скорочення торкнеться пенсії вище 1,3 тис. євро в місяць. Це дасть економію близько 100 млн євро на рік. Решта 200 млн євро будуть вишукані за рахунок скорочення накопичувальної частини пенсій, яка складе в середньому 15%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас