Китай готовий розширити участь у подоланні боргових проблем Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай готовий розширити участь у подоланні боргових проблем Європи

Казна та Політика
210
Прем'єр Держради КНР Вень Цзябао сьогодні на 14-й зустрічі керівників Китаю і ЄС заявив, що китайська сторона готова розширити участь в подоланні боргових проблем Європи і має намір підтримувати тісні контакти і співпрацю з європейською стороною, передає "Сіньхуа".
14-а зустріч керівників Китаю і ЄС, на якій були присутні прем'єр Держради КНР Вень Цзябао, голова Європейської ради Херман Ван Ромпей і голова комісії ЄС Жозе Мануел Баррозу, відбулася сьогодні в китайській столиці. Лідери Китаю та ЄС провели також спільну зустріч з журналістами.
Щодо боргових проблем Європи Вень Цзябао заявив, що Китай твердо підтримує намір європейської сторони подолати дані проблеми і зберігає впевненість у євро та європейській економіці. Китайська сторона підтримує політику ЄС щодо посилення фінансової дисципліни і сподівається, що європейська сторона буде і далі передавати решті світу ясний і потужний позитивний сигнал.
Ван Ромпей заявив, що європейська сторона схвалює позицію Вень Цзябао. Китай бере участь у вирішенні європейських боргових проблем шляхом купівлі держборгу деяких членів ЄС, а також шляхом участі у відповідних механізмах щодо стабілізації ЄС. Як один з консенсусів, досягнутих на нинішній зустрічі керівників Китаю і ЄС, сторони домовилися проводити консультації щодо подальшої участі китайської сторони у вирішенні європейських боргових проблем, а також обговорювати шляхи розвитку співробітництва.
Ван Ромпей подякував Китаю за надану європейській стороні допомогу і підтримку. Він вказав, що керівники Греції та інших країн ЄС мають вживати активних заходів для стабілізації єврозони. Європейська сторона очікує, що тісна європейсько-китайська співпраця зміцнить стабільність єврозони.
На 14-й зустрічі керівників Китаю і ЄС сфокусовано обговорювалися існуючі для Китаю і Європи шляхи спільного подолання кризи, поглиблення партнерських відносин, сприяння розвитку Китаю і Європи, а також стрімкого і стійкого зростання світової економіки в умовах європейської боргової кризи. Сторони також обмінялися думками щодо гострих регіональних питань, що турбують всіх.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Китаю вивчає можливість більш активної фінансової підтримки єврозони через Європейський фонд фінансової стабільності (EFSF) і Європейський стабілізаційний механізм (ESM).
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас