Нафта дорожчає в очікуванні новин з Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає в очікуванні новин з Європи

Енергетика
227
Світові ціни на нафту збільшуються в процесі торгів середи на тлі надій інвесторів на остаточне врегулювання спорів, пов'язаних з наданням фіндопомоги Греції, між владою країни і Єврогрупи. Про це свідчать дані бірж.
Вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:45 мск зросла на 0,69 долара, або на 0,68% - до 101,43 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent підвищилася на 0,59 долара, або на 0,50%, - до 117,94 долара за барель.
Напередодні стало відомо, що Єврогрупа скасувала зустріч, на якій мало бути вирішене питання про надання Греції фінансової підтримки в 130 млрд євро, і планує провести в середу лише телеконференцію. Голова Єврогрупи Жан-Клод Юнкер пояснив таке рішення відсутністю гарантій з боку політичних партій Греції щодо виконання програми бюджетної економії, узгодженої раніше.
Тим часом в ніч на середу в ЗМІ з посиланням на джерело в уряді з'явилися повідомлення про те, що лідери партій Греції направлять протягом дня лист з відповідними гарантіями голові ради міністрів фінансів єврозони. "Ринок налаштований оптимістично, тому ціни на сировину збільшуються", - вважає генеральний директор Barratts Bulletin Джонатан Барратт, цитований агентством Bloomberg.
Певний вплив на котирування "чорного золота" робить очікування щотижневої статистики від Міністерства енергетики США щодо комерційних запасів ресурсу на складах країни. Аналітики припускають, що запаси збільшилися на 1,5 млн барелів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас