Точка зору: Доля податкової міліції може визначитися вже найближчим часом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Доля податкової міліції може визначитися вже найближчим часом

Казна та Політика
864
Доцільність існування податкової міліції в її нинішньому вигляді буде визначатися на основі аналізу її роботи. Про це заявив радник Президента України - керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації Президента Андрій Портнов, повідомляє прес-служба глави держави, пише РБК-Україна.
"Після декриміналізації трьох статей Кримінального кодексу з економічних злочинів, у випадку якщо парламент скасує альтернативну підслідність, фактично за податковою міліцією залишиться всього шість статей. Доцільність існування податкової міліції в такому вигляді зараз вивчається на основі статистичної інформації", - заявив Портнов.
Він також зазначив, що у зв'язку з повним скасуванням кримінальної відповідальності за контрабанду товарів українські митники практично щодня складають протоколи на суму до 1 млн грн.
"Згідно з новим законом, суд фактично має один шлях: до Державного бюджету зараховувати все, що конфісковано - а це стовідсоткова компенсація, плюс 100% штрафу. За весь минулий рік Україна від 100% розслідувань по контрабанді - коли вона була під кримінальної статтею - отримала 0 гривень до бюджету", - сказав Портнов.
Відзначимо, парламент України вже двічі відмовився ліквідувати податкову міліцію. У квітні 2011 р. був відхилений законопроект №8022 "Про внесення змін до деяких законів України щодо скасування податкової міліції". Крім того, аналогічний законопроект був відхилений Верховною Радою 1 грудня 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас