Обама хоче підвищити податки для мільйонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама хоче підвищити податки для мільйонерів

Казна та Політика
244
Президент США Барак Обама виступив перед Конгресом США з проектом бюджету на 2013 фіскальний рік, повідомляє Reuters. Зокрема, Обама, який спробує переобратися на другий термін восени 2012 року, передбачає у своєму варіанті документа підвищити податки для мільйонерів, а також витратити мільярди доларів на інфраструктурні проекти.
Бюджет, представлений Обамою, відкладає істотне скорочення дефіциту до того моменту, коли економіка США не відновиться остаточно. В документ закладений дефіцит в розмірі 900 мільярдів доларів на 2013 рік, що становить 5,5 відсотка валового внутрішнього продукту, проти 1,33 трильйона, або 8,5 відсотка ВВП, в 2012 році. Протягом 10 років дефіцит бюджету має скоротитися на 4 трильйони доларів.
У США Конгрес може проігнорувати положення бюджету, запропоновані адміністрацією президента, як це вже частково сталося в 2011 році, коли в США ледь не сталося бюджетної кризи. Втім, для президента Обами документ є хорошою можливістю переконати виборців, що він готовий захищати їхні інтереси, тоді як республіканці захищають інтереси багатих. Для цього Обама, зокрема, пропонує, щоб американці, які заробляють понад 1 мільйон доларів на рік, платили податок на дохід в 30 відсотків.
Республіканці, які контролюють Палату представників американського парламенту, вже відмовили в підтримці бюджету Обами. Вони наполягають, що підвищення податків призведе до скорочення робочих місць, а також не допоможе зупинити нестримного розростання державного боргу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас