Українські фондові індекси у вівторок відкрили торги зниженням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси у вівторок відкрили торги зниженням

Фондовий ринок
71
Український ринок акцій у вівторок вранці відкрив торговельну сесію зниженням біржових індикаторів на тлі зростання невизначеності на світових фондових майданчиках: індекс "Української біржі" станом на 10:40 кч просів на 0,3% - до 1508,45 пункту, індекс ПФТС - на 0,41% до 568,95 пункту.
Вранці на УБ з найбільшим зниженням торгувалися акції "Донбасенерго" (-1,88%), Райффайзен Банку Аваль (-1,81%) і Авдіївського коксохіму (-1,24%). Росли котирування акцій Крюківського ВБЗ (+1,26%) і Єнакіївського метзаводу (+0,58%).
На ПФТС просіли папери "Західенерго" (-0,4%) і "Укрнафти" (-0,28%).
Коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію на ринку, аналітик інвесткомпанії "Сортіс" Олександр Філонов повідомив, що динаміку торгів у вівторок буде визначати вихід макростатистики. Тиск на європейські та український фондові ринки чинить новина про зниження суверенних кредитних рейтингів шести країн єврозони. Крім того, негативним фактором стане відмова China Investment викуповувати проблемні облігації країн Євросоюзу.
За словами експерта, рух фондових ринків можуть підкоректувати підсумки розміщення облігацій Італії, векселів Греції, а також дані щодо інфляції та промвиробництва у Великобританії.
Як зазначив О.Філонов, розміщення 10-річних Treasuries США у вівторок може спричинити зниження котирувань ризикових активів і слабке відкриття торгів у США, що буде формувати зовнішній фон для учасників українського ринку в останню годину сесії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас