Представники ЄС їдуть до Пекіна говорити про кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Представники ЄС їдуть до Пекіна говорити про кризу

Казна та Політика
271
У Пекіні у вівторок відбудеться зустріч президента Європейського союзу Хермана Ван Ромпея і президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу з прем'єр-міністром Китаю Вень Цзябао.
Основною темою на переговорах буде європейська боргова криза і те, як Китай може допомогти ЄС.
Серед інших можливих тем - становище в Сирії, ситуація з Іраном та відмова китайських авіакомпаній платити податки в Європі.
"Боргова проблема знаходиться у своїй критичній точці", - заявив представник китайського МЗС Лю Ліемін в понеділок.
"Ми вважаємо, що для найбільшого торговельного партнера Китаю і найбільшої економіки світу важливо якомога швидше вирішити цю проблему", - сказав він.
Європа домагається того, щоб КНР інвестувала кошти у резервний фонд для допомоги європейським країнам, які постраждали від боргової кризи. Китай раніше давав зрозуміти, що розглядає таку можливість.
Валютні резерви Китаю є найбільшими в світі.
У редакційному коментарі газета "Женьмінь Жибао" писала в понеділок, що Китай зацікавлений у допомозі Європі і прагне нейтралізувати побоювання у зв'язку зі зростанням китайських інвестицій в Європі.
"Китай не прагне і не має можливості "контролювати Європу", як каже дехто, він підтримує євро і Європейський союз з самого початку", - стверджує газета.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас