Корупціонери вивели з Індії півтрильйона доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корупціонери вивели з Індії півтрильйона доларів

Казна та Політика
337
На рахунках в офшорних зонах по всьому світу знаходиться близько 500 млрд доларів, незаконно виведених з Індії. Про це, як повідомляє The Economic Times, заявив глава Центрального бюро розслідувань (CBI) Амар Пратап Сінгх.
За його словами, індійські громадяни стали найбільшими вкладниками швейцарських банків. Сінгх поскаржився на труднощі, з якими стикаються слідчі на міжнародному рівні, намагаючись простежити шлях виведених мільярдів.
Глава CBI зазначив, що більше половини держав з числа найменш корумпованих (відповідно до Transparency International Index) є офшорними зонами, де зосереджуються капітали податкових ухильників і хабарників.
На початку лютого під час найбільшого в Індії антикорупційного розгляду суд ухвалив відкликати 122 ліцензії на надання послуг зв'язку. Як підрахували державні аудитори, в результаті продажу радіочастот за заниженими цінами бюджет країни недорахувався майже 40 млрд доларів.
Bank of Singapore підрахував, що у зв'язку зі зростаючим рівнем корупції індійський фондовий ринок скоротився на 15% з 2008 року. Про це повідомляє Bloomberg. На думку аналітиків, хабарництво в чиновницькому середовищі стало основною причиною високої інфляції, зростання вартості кредитів і відтоку інвестицій.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас