Fitch: Європейські інвестори очікують збереження кризової ситуації в єврозоні як мінімум до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Європейські інвестори очікують збереження кризової ситуації в єврозоні як мінімум до кінця року

Казна та Політика
74
Європейські інвестори очікують збереження кризової ситуації в єврозоні як мінімум до кінця 2012 року, свідчать дані квартального опитування, проведеного рейтинговим агентством Fitch.
"48% респондентів очікують продовження кризи держборгу в цілому з тим же розмахом, що і зараз. Чверть інвесторів налаштовані більш песимістично - вони очікують погіршення ситуації, стільки ж опитаних - 24% - розраховують на її поліпшення", - заявила управляючий директор групи дослідження кредитних ринків Fitch Моніка Інсолл.
Лише 3% учасників опитування очікують розв'язання кризи до кінця поточного року.
"Результати опитування інвесторів в цілому збігаються з думкою Fitch про те, що криза в єврозоні продовжиться, протягом цього періоду будуть відзначатися моменти різкого загострення волатильності на фінансових ринках, а розв'язання кризи буде неможливим без комплексного відновлення економіки", - зазначив керівник групи суверенних рейтингів Європи, Близького Сходу та Африки Fitch Ед Паркер.
В рамках опитування інвестори відзначили високу роль трирічних кредитів Європейського центрального банку, перший аукціон з розміщення яких пройшов у грудні, у відновленні довіри ринку до банків і фінансового сектору. Проте переваги цих кредитів для ринку держборгу менш очевидні, вважають респонденти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас