Fitch: Єврокриза завдала серйозного удару по рейтингах банків світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Єврокриза завдала серйозного удару по рейтингах банків світу

227
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings в IV кварталі 2011 року знизило рейтинги 103 банків по всьому світу, що в три рази більше, в порівнянні з III кварталом, передає "Прайм" з посиланням на доповідь Fitch.
Головним чинником зростання негативних рейтингових дій став розвиток боргової кризи в єврозоні - рейтинги кредитних організацій агентство знижувало слідом за суверенними.
При цьому число підвищень рейтингів банків практично не змінилося, в порівнянні з III кварталом, залишившись на рівні 16.
Агентство відзначає, що ситуація в банківському секторі в 2012 році буде тільки погіршуватися.
"Очікується, що рейтинги банків по всьому світу будуть погіршуватися, про що говорить співвідношення "негативних" і "позитивних" прогнозів: у IV кварталі на один "позитивний" прогноз припадало 2,2 "негативного"... Слабкий прогноз особливо сильний для банків у розвинених ринках, для яких на кожен "позитивний" прогноз припадає 5,4 "негативного", в основному через вплив боргової кризи в єврозоні на банки регіону", - йдеться в доповіді.
Краще виглядає ситуація для банків ринків, що розвиваються: на кожен "негативний" прогноз для них припадає 1,2 "позитивного" прогнозу.
В IV кварталі також значно зросло число рейтингів банків, поміщених в список на перегляд з можливістю зниження - до 77 з 34 в III кварталі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас