ЄС може ввести нові санкції проти Сирії 27 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС може ввести нові санкції проти Сирії 27 лютого

114
Новий пакет санкцій проти Сирії, як очікується, буде схвалений главами МЗС 27 країн Євросоюзу на засіданні 27 лютого в Брюсселі.
Про це розповіла у понеділок, 13 лютого, представник прес-служби глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон, повідомляє РИА Новости.
"Планується, що новий пакет санкцій буде схвалено на засіданні міністрів 27 лютого в Брюсселі", - сказав співрозмовник агентства.
Як повідомлялося раніше, країни ЄС розглядають питання про введення нового пакету санкцій відносно Сирії, які будуть включати замороження активів Центробанку країни в державах ЄС. Очікується також, що санкції заборонять експорт до Сирії та імпорт звідти фосфатів, золота, інших дорогоцінних металів і алмазів.
За даними дипломатичних джерел, "обмежувальні заходи" проти Дамаска можуть також включати в себе заборону на комерційні рейси в Сирію і з цієї країни, однак введення саме цієї санкції малоймовірно.
Наприкінці січня глави МЗС країн ЄС схвалили 11-й за рахунком пакет санкцій. Він передбачає застосування "обмежувальних заходів" відносно ще восьми сирійських юридичних і 22 фізичних осіб. Таким чином, під санкції ЄС щодо Сирії підпадають в цілому 38 сирійських компаній і 108 фізичних осіб. Їх активи в Європі заморожені, а фізичним особам заборонено в'їзд на територію Євросоюзу. ЄС раніше ввів ембарго на імпорт нафти з Сирії та нові інвестиції в нафтовий сектор цієї країни, а також заборону на поставки зброї до Сирії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас