Франція припинила державне співробітництво з Сирією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція припинила державне співробітництво з Сирією

135
Франція припинила державне співпрацю з Сирією, проте посольство закривати поки не збирається, налагоджуючи зв'язки з громадянським суспільством.
Як повідомив прес-секретар МЗС Франції Бернар Валеро, раніше влада країни викликала для консультацій посла в Дамаску і скоротила чисельність диппредставництва через продовження репресій в країні, передає РИА Новости.
"Зараз не стоїть питання про закриття нашого посольства в Дамаску, воно відіграє важливу роль в нинішньому становищі. Ми припинили державне співробітництво, але продовжуємо діалог з громадянським суспільством", - сказав Валеро.
За словами представника МЗС Франції, Париж підтримує низку рішень Ліги арабських держав (ЛАД), прийнятих напередодні. Зокрема, за словами Валеро, Франція візьме активну участь у конференції "Групи друзів сирійського народу" в Тунісі 24 лютого. Він зазначив, що дана група повинна працювати на основі арабської ініціативи, а її формат повинен бути широким і виражати зростання міжнародної згоди щодо сирійської кризи.
Напередодні в Каїрі відбулося надзвичайне засідання ЛАД на рівні міністрів закордонних справ. У підсумковій заяві ЛАД звертається до РБ ООН з проханням "схвалити резолюцію щодо формування спільних миротворчих сил ООН та арабських країн для контролю припинення вогню в Сирії".
Серед ініціатив ЛАД - намір надати матеріальну і політичну допомогу сирійській опозиції, яка виступає за повалення діючого президента Сирії Башара Асада.
У Сирії майже 11 місяців не припиняються антиурядові виступи, щодня надходять повідомлення про загибель людей.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас