"ЕСТА Холдинг" має намір вкласти понад 100 млн дол. у реконструкцію київського ЦУМу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"ЕСТА Холдинг" має намір вкласти понад 100 млн дол. у реконструкцію київського ЦУМу

116
ТОВ "ЕСТА Холдинг", яка виступає керуючою компанією групи "ЕСТА", створеної СКМ (всі - Донецьк) для реалізації проектів у сфері нерухомості, планує інвестувати понад $100 млн у реконструкцію столичного Центрального універмагу (ЦУМ), повідомляється в прес-релізі компанії.
"Ми збережемо обличчя Хрещатика: за історичним фасадом ЦУМу буде зведено нову будівлю універмагу, унікальну за своєю архітектурою і комфортну для покупців. Ми залучаємо до проекту найкращих фахівців і плануємо інвестувати в реконструкцію більше 100 мільйонів доларів", - наведені в повідомленні слова інвестиційного директора "ЕСТА Холдинг" Максима Громадцова.
Згідно з повідомленням, група "ЕСТА" почала підготовчі роботи, що передують реконструкції ЦУМу, в результаті якої загальна площа універмагу збільшиться вдвічі - до 45 тис. кв. м, а також з'явиться підземне паркування на 200 місць. Цього вдасться досягти завдяки використанню території внутрішнього двору і підземного простору, відзначають в компанії, нагадуючи, що фасад будівлі, споруди 1939 року, збережеться в незмінному вигляді.
Архітектурна концепція оновленого ЦУМу, розташованого на перетині вул.Хрещатик і Б.Хмельницького, 38/2, розроблена відомим англійським архітектурним бюро Benoy у партнерстві з українськими архітекторами.
За даними компанії, ЦУМ збереже традиційний формат універмагу і однією з його пам'яток буде похилий атріум, увінчаний скляним куполом, і світлові інсталяції.
На двох підземних рівнях універмагу розміститься паркування, тоді як магазини чоловічого, жіночого, дитячого одягу і товари для дому займуть з першого по шостий поверхи, а дах з оглядовою терасою буде відведено під ресторани. Проектом також передбачено супермаркет.
При цьому компанія планує залучити, крім уже присутніх на ринку, нові бренди, ще не представлені в Україні і відвести частину площ під преміальні товари.
"Ми хочемо, щоб ЦУМ увійшов до ліги центральних універмагів Європи. Ми впевнені в тому, що відвідуваність оновленого ЦУМу досягне 40-50 тис. осіб на день", - додав Громадцов.
Управляти будівлею буде безпосередньо компанія "ЕСТА Холдинг".
Як повідомлялося, ТОВ "ЕСТА Холдинг" планує восени 2014 року завершити реконструкцію столичного ЦУМу, який був закритий на реконструкцію з 1 лютого 2012 року.
ТОВ "Столичний ЦУМ", що входить до групи "ЕСТА", навесні 2011 року завершило процес концентрації активів ТОВ "Торговий дім "Київський центральний універмаг" і ТОВ "М-Сервіс" (всі - Донецьк) у вигляді цілісного майнового комплексу столичного ЦУМу.
Загальна площа будівлі ЦУМу сьогодні складає більше 21,5 тис. кв. м.
Компанія "ЕСТА Холдинг" - керуюча компанія групи "ЕСТА" - холдингу нерухомості групи "СКМ". "ЕСТА Холдинг" виступає як інвестор і девелопер, а також здійснює стратегічне управління об'єктами комерційної, готельної та житлової нерухомості.
СКМ, найбільша холдингова компанія України, володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості.
100% акцій компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас