"Луганськтепловоз" спростував інформацію про наміри масових скорочень працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Луганськтепловоз" спростував інформацію про наміри масових скорочень працівників

219
Холдингова компанія "Луганськтепловоз" не планує проводити масові скорочення працівників підприємства, оскільки, в першу чергу, цього не передбачає виробнича ситуація, а при збільшенні замовлення "Укрзалізниці" на виготовлення приміських дизель- та електропоїздів завод візьме на роботу більше тисячі нових працівників, повідомила прес-служба компанії в понеділок.
"У 2012 році заплановано випуск 156 секцій тепловозів для Російських залізниць (в 1,5 рази більше, ніж у 2011 році), двох дизель-поїздів (перехідне завдання 2011 року) та електропоїзда для "Укрзалізниці". Заплановано відповідне зростання всіх показників, в тому числі і кількості працюючих, і середньомісячної зарплати. В планах немає масових скорочень заводчан, не передбачені вони і в Колективному договорі, та й виробнича ситуація не передбачає таких дій", - відзначається в повідомленні з посиланням на генерального директора підприємства Сергія Міхеєва.
У прес-релізі відзначено, що в разі якщо працівник пенсійного віку (а їх на заводі чимало) виявить бажання піти на заслужений відпочинок, йому буде надана матеріальна допомога в розмірі трьох зарплат.
"Що стосується кількості співробітників, які звільнилися із заводу протягом грудня-січня, то вона така: у грудні - 35 осіб, в січні - 30. За два тижні лютого - 18. Причини звільнень - перехід на іншу роботу, вихід на пенсію та інші", - наголошується в прес-релізі.
Раніше низка ЗМІ повідомили про проведення на підприємстві власником - російським "Трансмашхолдингом" - масового скорочення працівників, зазначаючи, що з грудня 2011 року до січня 2012-го на "Луганськотепловозі" скоротили більше 200 людей, і стільки ж планується скоротити протягом березня. За інформацією ЗМІ, в планах керівництва довести чисельність підприємства до 4 тис. осіб (на початок поточного року - 5,965 тис).
У повідомленні прес-служби "Луганськтепловозу" підкреслюється, що в кінці 2011 року Фонд держмайна України провів комплексну перевірку виконання корпорацією "Трансмашхолдинг" фіксованих умов приватизаційного конкурсу (з купівлі 76% акцій холдингу).
"Порушень умов конкурсу не виявлено. Акціонер повністю виконує свої зобов'язання, і це проявляється не тільки в збільшенні обсягу виробництва тепловозів на цей та наступні роки, але і в реалізації планів післяприватизаційного розвитку "Луганськтепловозу", - наголошується в прес-релізі.
Згідно з цими планами, завод отримав понад 10 млн грн на модернізацію технологічних процесів, впровадження енергозберігаючих технологій, а також проектів зі зниження трудо- і матеріаломісткості.
"На сьогодні "Луганськтепловоз" не має заборгованостей із зарплати, податків та оплати за енергоносії. Заборгованість держави перед заводом з неповерненого податку на додану власність (ПДВ) перевищує 200 млн грн", - констатують на підприємстві.
Згідно з довідкою прес-служби, в 2011 році чисельність працівників компанії збільшилася на 15 осіб, порівняно з 2010 роком - до 5,965 людей. За підсумками 2009 року на підприємстві працювало 7,435 тис. осіб, а обсяг виробництва склав лише 429,7 млн грн. У 2010 році цей показник зріс до 956,9 млн грн, в 2011 році - до 1,588 млрд грн, а в поточному планується збільшити його не менш ніж на 50%.
"Луганськтепловоз" випускає магістральні і маневрові тепловози, дизель- і електропоїзди, трамваї, поворотні круги, запчастини для залізничного транспорту.
Основні замовники - "Російські залізниці" і "Укрзалізниця".
У 2011 році компанія збільшила обсяг виробництва на 67%, в порівнянні з 2010 роком - до 1,6 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас