У Китаї відмовляються продавати Red Bull — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї відмовляються продавати Red Bull

796
Енергетичний напій Red Bull зникає з прилавків китайських магазинів через підозри про вміст у ньому заборонених хімічних речовин, небезпечних для здоров'я людини.
Як повідомляє РИА "Новости" з посиланням на газету "Шанхай Дейлі", контрольне відомство міста Харбін на північному сході Китаю встановило, що декілька речовин, що містяться в напої, не дозволені в Китаї до використання при виготовленні продуктів харчування і напоїв. До їх числа входять барвник кармін і консервант бензоат натрію. У поєднанні з кофеїном, що міститься в напої, ці елементи утворюють речовину, яка, зокрема, використовується при лікуванні різних психічних розладів. При його передозуванні можливі головний біль, стрес, дратівливість, порушення серцевого ритму. Китайські лікарі попереджають про високу ймовірність звикання.
Китайське відділення Red Bull опублікувало заяву про те, що напій не містить жодних заборонених речовин. Тим не менш, деякі торговельні мережі самостійно прийняли рішення про вилучення напою зі своїх прилавків. Цей напій уже не продається в шанхайських і пекінських магазинах мережі Carrefour і Lotus.
Висновки фахівців поки зроблені лише на основі аналізу речовин, перерахованих на упаковці, в даний час ведеться перевірка якості напою. До отримання результатів перевірки зразків в хімічній лабораторії органи, що їх перевіряють, не дають офіційних коментарів.
Очікується, що остаточний вердикт щодо якості продукту буде винесено протягом майбутніх двох тижнів, пише газета. Якщо побоювання експертів підтвердяться, може бути видано вказівку про офіційне відкликання продукту з прилавків магазинів.
У червні 2009 року інспектори в Німеччині виявили в напої Red Bull Cola залишковий вміст кокаїну. Тоді, незважаючи на те, що дана кількість не несе загрози здоров'ю людини, німецька влада постановила вилучити енергетичну "колу" з торговельної мережі.
Також в червні 2009 року головне державне управління КНР з технічного і карантинного контролю над якістю товарів проводило перевірки вітчизняних виробників напою Red Bull на предмет можливого виявлення випадків використання кокаїну для його виготовлення. Ще раніше кокаїн в напої був виявлений на Тайвані, тоді в кількох районах продаж напою було припинено.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас