Експерт: Єжеля звільнили через конфлікт з Хорошковським — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Єжеля звільнили через конфлікт з Хорошковським

1591
Причиною відставки Михайла Єжеля з посади міністра оборони став його конфлікт з міністром фінансів України Валерієм Хорошковським.
Таку думку в коментарі ЛІГАБізнесІнформ висловив політтехнолог Тарас Березовець, коментуючи призначення Дмитра Саламатіна міністром оборони.
За словами Березовця, "Єжель нічим не гірший від Саламатіна. Просто Єжель перейшов дорогу Хорошковському, публічний конфлікт з яким і став однією з головних причин для його відставки. Інша причина, більш реальна, полягає в тому, що сьогодні президент концентрує під собою всі силові органи. Хтось називає це "сім'єю". Але факт залишається фактом: Саламатін не має відношення до жодного з фінансово-олігархічних кланів. Він особисто відданий президенту Януковичу", - підкреслив Березовець.
При цьому, за його словами, роль Саламатіна "переоцінена". "Реальна влада в армії перебуває в руках Генерального штабу України та його начальника. Посада міністра оборони давно стала політичною", - зазначив експерт.
"Ключове завдання Саламатіна, виходячи з того, що він прийшов з "Укроборонпрому", полягає в тому, щоб перепрофілювати Міністерство оборони під функції розробника і продавця військового обладнання і решти військових технологій", - вважає Березовець.
Він нагадав, що Україна має намір ввійти в десятку найбільших експортерів зброї у світі. "Цю задачу вийде вирішити лише у співпраці з Російською Федерацією, з якою у Саламатіна, як відомо, все дуже добре", - сказав експерт.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас