Влада Японії вирішила виділити оператору Фукусіми 9 мільярдів дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Японії вирішила виділити оператору Фукусіми 9 мільярдів дол.

Казна та Політика
253
Японський уряд вирішив надати фінансову допомогу компанії-оператору АЕС "Фукусіма-1". Сума субсидій складе майже 9 млрд. доларів.
Загальна сума урядових інвестицій в Tokyo Electric Power Company, з урахуванням наданих раніше, тепер становить 19 млрд. доларів. Без цих коштів компанія-оператор давно була б оголошена банкрутом, передає ИТАР-ТАСС.
Рішення уряду Японії про виділення чергового пакета фінансової допомоги пов'язане з прийняттям нового плану виплат грошових компенсацій постраждалим жителям країни від аварії на АЕС "Фукусіма-1". Згідно з цим планом, складеним урядом за участю самої компанії-оператора в кінці минулого року, додаткові 1,5 млн. осіб претендують на матеріальну компенсацію від Tokyo Electric Power.
Незважаючи на фінансову підтримку японського уряду, Tokyo Electric Power відчуває величезні фінансові труднощі. Зокрема, через підвищення цін на паливо, необхідне для підтримки роботи японських ТЕС, яким зараз доводиться працювати в посиленому режимі через відключені в країні атомні електростанції. Щоб хоч якось покрити значно зрослі витрати, Tokyo Electric Power планує з квітня місяця збільшити вартість електроенергії для корпоративних компаній на 17%. Такий стан справ не може радувати компанії середнього і малого бізнесу, які вважають, що Tokyo Electric Power слід скоротити власні витрати, перш ніж підвищувати вартість електрики.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас