Експерт: Спроби продовжити повноваження Верховної Ради будуть нелегітимними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Спроби продовжити повноваження Верховної Ради будуть нелегітимними

449
Термін роботи Верховної Ради України нинішнього скликання не буде продовжений, і вибори народних депутатів відбудуться в 2012 році.
Таку думку висловив глава Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.
За його словами, "будь-яка спроба збільшити термін повноважень Верховної Ради України до 2015 року буде абсолютно нелегітимною", повідомляє Інтерфакс-Україна.
Як вважає Фесенко, пролонгування термінів повноважень українського парламенту не сприймуть ні всередині країни, ні за її межами. На думку політолога, подібне може стати однією з причин для створення "політичної кризи в країні".
У той же час народний депутат попередніх скликань, професор права Віктор Мусіяка зазначив, що для продовження повноважень нинішнього парламенту необхідні підстави, а їх немає. Він підкреслив, що згідно з українським законодавством, подібною підставою "може бути тільки надзвичайний стан". "В іншому випадку це буде антиконституційний переворот", - зазначив Мусіяка.
Глава Комітету виборців України Олександр Черненко підкреслив, що парламентські вибори повинні відбутися в 2012 році - "це аксіома, а якщо не так, то наслідки можуть бути непередбачуваними". За його словами, у випадку, якщо вибори в парламент будуть нелегітимними, це загрожує соціальними протестами. "Якщо виборці будуть відчувати, що вони обмануті, - це настільки підігріє, що вистачить кількох заяв будь-кого з політиків, щоб протести були масштабними", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас