Біржа перерахувала розміщення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржа перерахувала розміщення

Фондовий ринок
195
Об'єднана біржа ММВБ-РТС може провести IPO в IV кварталі 2012 року, якщо дозволять умови на ринку, повідомив перший заступник голови Банку Росії Олексій Улюкаєв. ЦБ - найбільший акціонер біржі з часткою 24,3%. "Зараз ми маємо можливість досягти повної готовності протягом IV кварталу, якщо ринок буде дозволяти - будемо розміщувати, якщо виявиться, що він неконструктивний, - відкладемо", - пояснив він. Член правління ММВБ-РТС Катерина Новокрещених заявила, що термін готовності до розміщення - IV квартал 2012 року - був визначений спочатку. Улюкаєв відзначив, що керівництво біржі розраховує, що після цього розміщення акцій капіталізація біржі складе не менше $6 млрд. На біржі підтвердили, що це саме та сума, до якої майданчик буде прагнути в процесі IPO.
Згідно з меморандумом про об'єднання ММВБ і РТС, об'єднана біржа вийде на IPO в 2013 році, оцінка біржі при проведенні IPO повинна бути не менше 138 млрд руб. ($4,6 млрд). Колишні акціонери РТС мають переважне право продати свої акції об'єднаної біржі при розміщенні акцій на перші 9 млрд руб. Якщо IPO не буде проведено в 2013 році, колишні акціонери РТС мають право пред'явити свої акції до викупу - виходячи з цієї оцінки плюс 12,5% річних.
На думку експертів, біржа може досягти бажаної капіталізації. Адже ціна біржі, згідно з меморандумом про об'єднання, потрібна була для визначення відношення цін акцій РТС і ММВБ, але не відображала справжню вартість об'єднаного майданчика, вважає керуючий директор керуючої компанії БКС Володимир Солодухін. "Зараз це інше підприємство, вартість якого, крім очікуваного ефекту синергії, підвищує центральний депозитарій", - пояснює він. Національний розрахунковий депозитарій, дочірня компанія ММВБ-РТС, є єдиним претендентом на цей статус. Перший заступник голови правління банку "Відкриття" Євген Данкевич вважає, що зростання вартості біржі в півтора рази можливе за умови подальшого зростання її оборотів і різноманітності інструментів інвестування. "Загальна інфраструктура, IT, кліринг повинні позбавити біржу від зайвих витрат, яких зазнавали майданчики, працюючи окремо, що також підвищує привабливість ММВБ-РТС", - вважає він.
Робоча група вже вибрала букраннерів та фінансових консультантів з розміщення акцій біржі, але рада директорів ММВБ-РТС їх ще не схвалила, сказав Олексій Улюкаєв. "Плануємо офіційно оголосити їх список в найближчі один-два тижні", - зазначила Новокрещених. За словами учасників ринку, серед банків, що подали заявки, - "ВТБ Капітал", Сбербанк-"Трійка Діалог", "Ренесанс Капітал". Також очікується участь в розміщенні іноземних банків.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас