Росії загрожують санкції СОТ, якщо український сир виявиться якісним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росії загрожують санкції СОТ, якщо український сир виявиться якісним

Аграрний ринок
7347
Україна відібрала 300 зразків сиру і замовила перевірку в незалежних лабораторіях.
Слідом за заявами голови Росспоживнагляду Геннадія Оніщенка про те, що в українських сирах міститься пальмова олія, Україна вирішила провести скрін-тести сирів або так звані сліпі експертизи.
Як йдеться в сюжеті ТСН, для цього українські чиновники відібрали 300 зразків сиру, які зараз перевіряють за кордоном в незалежних лабораторіях. У випадку, якщо заяви Росії не підтвердяться, проти неї почнуть діяти санкції СОТ. Однак все вказує на те, що сирна війна 2012 року здатна перерости в повномасштабну товарну.
Нагадаємо, в п'ятницю, 10 лютого, Оніщенко заявив, що призупиняє виконання домовленостей з приводу рішення української "сирної проблеми", які були досягнуті в четвер на його переговорах з главою міністерства аграрної політики України Миколою Присяжнюком, у зв'язку із заявами Азарова і глави українського МЗС Костянтина Грищенка з цього питання.
Раніше Росспоживнагляд, без надання будь-якої обґрунтованої аргументації заборонив імпорт в країну і продаж на її території сири трьох українських компаній. Під заборону потрапили ТОВ "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область).
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас