Нафта дорожчає на тлі позитивних новин з Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на тлі позитивних новин з Греції

Енергетика
372
Світові ціни на нафту збільшуються в процесі торгів понеділка на тлі оптимізму інвесторів, пов'язаного зі схваленням парламентом Греції угоди з ЄС, що дає країні можливість уникнути дефолту за 360-мільярдному боргу. Про це свідчать дані торгів.
Вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:32 мск зросла на 0,92 долара, або на 0,93%, - до 99,59 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent підвищилася на 0,96 долара, або на 0,82%, - до 118,27 долара за барель.
На підтримку угоди проголосували 199 депутатів парламенту з 300. "Це дає підстави вважати, що Греція і справді готова провести всі необхідні реформи", - вважає головний ринковий аналітик CMC Markets у Сіднеї Рік Спунер, якого цитує агентство Bloomberg.
"Драйвером" динаміки котирувань "чорного золота" продовжує залишатися обстановка навколо Ірану і його ядерної програми, через яку ЄС раніше ввів ембарго на нафту з цієї країни. "Останні звіти щодо Ірану підтверджують той факт, що санкції завдають істотної шкоди видобутку ресурсу в країні", - відзначає глава відділення по сировинним ринкам Australia & New Zealand Banking Group Ltd. в Мельбурні Марк Перван.
При цьому найбільші компанії - власники нафтоналивних танкерів - Overseas Shipholding Group і Frontline Ltd. - оголосили раніше про те, що не будуть більше направляти свої судна в Іран і припиняють поставки нафти з цієї країни.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас