Саркозі: Угода між Грецією і кредиторами має бути підписана якомога швидше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саркозі: Угода між Грецією і кредиторами має бути підписана якомога швидше

Казна та Політика
139
Угода між Грецією та міжнародними кредиторами щодо фінансової допомоги у розмірі 130 млрд євро має бути підписана в найкоротші терміни, а країна повинна неухильно виконувати раніше взяті на себе зобов'язання щодо консолідації бюджету, заявив на прес-конференції в понеділок президент Франції Ніколя Саркозі.
Під час спільної прес-конференції з канцлером ФРН Ангелою Меркель французький лідер приділив увагу низці питань, серед яких були боргові проблеми Греції та обстановка навколо Сирії. Коментуючи відсутність угоди між Грецією та кредиторами, Саркозі висловив побоювання, що часу до можливого дефолту країни залишається все менше.
Глава Кабінету міністрів Німеччини згодна зі своїм французьким колегою. "Ми хочемо, щоб Греція залишилася в єврозоні. Це наша спільна (з Саркозі) думка. Але я хочу зазначити, що нова програма допомоги Греції не зможе запрацювати без угоди з "трійкою". Ті, хто несе відповідальність за ситуацію в країні, повинні пам'ятати, що наша позиція з цього питання непохитна", - наводить слова Меркель Reuters.
При цьому глави найбільших європейських економік виступили з пропозицією до влади Греції створити окремий державний фонд, з коштів якого країна могла б здійснювати виплати за боргами. "Я підтримую президента Франції і вважаю, що реалізація цієї ідеї дозволить Греції мати постійний доступ до необхідних коштів, - додала Меркель. - Важливо, щоб угода була досягнута в найближчі дні. На карту поставлено дуже багато, причому для всієї єврозони".
Раніше прес-секретар Єврокомісії Амадеу Алтафаж Тардіо визнав, що дедлайни для досягнення домовленостей між владою Греції та приватними кредиторами пройшли, однак не дав нових орієнтирів, коли сторони можуть домовитися.
Грецька влада і приватні інвестори мали домовитися про пролонгацію і скорочення обсягу грецького боргу минулого тижня, проте до консенсусу вони не прийшли, і переговори продовжилися в понеділок. Ця домовленість необхідна заради створення другої антидефолтової програми для Греції. Якщо угод не буде в лютому, то Греція ризикує не розрахуватися за своїми зобов'язаннями уже в березні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас