Прем'єр Угорщини відмовився від ідеї об'єднати Нацбанк і наглядові органи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр Угорщини відмовився від ідеї об'єднати Нацбанк і наглядові органи

Казна та Політика
245
Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відмовився від ідеї об'єднати Національний банк і наглядові органи, капітулювавши в суперечці з Європейським союзом, який погрожував позбавити країну фінансової підтримки.
"Формат злиття, який вони (ЄС) запропонували... для нас неприйнятний, так що легше відмовитися від об'єднання двох інститутів", - сказав Орбан на місцевій радіостанції Kossuth.
Європейський союз звинувачує партію Орбана "Угорський громадянський союз", що прийшла до влади в 2010 році, в підриві свободи ЗМІ, судів і Національного банку через зміну ключових законів країни.
Єврокомісія заявляла, що нові закони Орбана порушують союзний договір, і дала Угорщині місяць для їх виправлення, погрожуючи судовими позовами.
Угорщина, що опинилася на порозі рецесії, - учасник ЄС, але не єврозони, в листопаді минулого року попросила у ЄС та Міжнародного валютного фонду фінансову допомогу, але суперечка навколо місцевих законів виявилася каменем спотикання.
П'ятнична заява Орбана стала першим конкретним кроком після спільної обіцянки минулого тижня Європейському парламенту піти на компроміс.
Орбан сказав, що розраховує укласти політичну угоду з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу про спірні закони наступного тижня, і заявив, що готовий модифікувати майже все законодавство, щоб задовольнити вимоги ЄС.
"Природно, кілька законів, можливо, доведеться модифікувати, але уряд не може цього зробити, це може зробити тільки парламент, і ми внесемо відповідну пропозицію", - додав він.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас