Прибутковість комерційної нерухомості досягла значень 2004-2005 рр. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутковість комерційної нерухомості досягла значень 2004-2005 рр.

Нерухомість
521
Ціни продажу на офісну і торгову нерухомість в 2011 році знизилися десь на 10-12%, тоді як вартість їх оренди підвищилася десь на 10-12%, повідомив голова комітету аналітики та статистики ринку нерухомості Союзу фахівців з нерухомості України, директор департаменту оцінки консалтингової компанії "Самсон" (Київ) Всеволод Жоголєв.
"Стабілізації цін продажу на ринку комерційної нерухомості (офісної та торговельної) не відбулося. Орендні ставки в доларах США збільшилися на 10-12% і, приблизно, на такі ж показники знизилася вартість продажу. Така динаміка спостерігається на ринку торговельної та офісної нерухомості. На сьогоднішній день прибутковість комерційної нерухомості досягла своїх максимальних історичних значень 2004-2005 років", - повідомив Жоголєв на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві в понеділок.
У той же час він додав, що торік відзначалося зниження вакантності офісних і торгових площ в Києві.
"Є побоювання, що вона може хвилеподібно наростати - якщо кризові явища в економіці продовжаться, то інвестори можуть не знайти орендарів", - додав він.
Експерт прогнозує, що в першій половині поточного року продовжиться зниження цін продажу офісних і торгових приміщень, тоді як оренда може продовжувати підвищуватися.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас