Депутати пропонують дозволити облгазам відносити плату за паливо на видатки до підписання актів прийому-передачі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати пропонують дозволити облгазам відносити плату за паливо на видатки до підписання актів прийому-передачі

Казна та Політика
185
Депутати Ірина Горіна та Ксенія Ляпіна пропонують парламенту дозволити підприємствам з газопостачання та газифікації (облгазам) відносити плату за закупівлю палива на витрати до підписання актів прийому-передачі ресурсу, а після їх підписання - коригувати відповідну статтю податкової звітності.
Відповідний законопроект № 9663 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо удосконалення деяких норм)" зареєстрований у парламенті 29 грудня 2011 року.
За даними депутатів, є випадки, коли власник природного газу зловживає своїм монопольним становищем і не підписує акти прийому-передачі палива облгазам. "Це, в свою чергу, призводить до неможливості віднесення ліцензіатами (облгазами) витрат на закупівлю газу на витрати, що веде до значного завищення податку на прибуток", - зазначено в пояснювальній записці до законопроекту.
Крім того, депутати пропонують оподатковувати кошти, одержувані облгазами від держави за програмою фінансування пільг і житлових субсидій, лише після їх фактичного надходження.
Законопроект також уточнює коло платників рентної плати та плати за користування надрами. Зокрема, документ передбачає можливість сплати податків при виконанні договорів про спільну діяльність уповноваженою особою - однією зі сторін договору.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас