Нафта дорожчає на позитивних статданих з КНР та Індії, ситуації навколо Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на позитивних статданих з КНР та Індії, ситуації навколо Ірану

Енергетика
167
Нафта дорожчає у вівторок на позитивних статданих з Китаю та Індії, а також побоюваннях обмеження поставок з Ірану через розростання конфлікту навколо цієї країни, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість лютневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $1,61 (1,63%) відносно рівня 30 грудня - до $100,44 за барель.
Індекс менеджерів закупівель (PMI) в Індії, що розраховується HSBC Holdings і Markit Economics, збільшився минулого місяця до 54,2 пункту - максимуму за півроку, в порівнянні з 51 пунктом в листопаді.
Аналогічний показник для Китаю, що розраховується Федерацією логістики і закупівель КНР, піднявся в останньому місяці минулого року до 50,3 пункту з 49 пунктів.
Наприкінці грудня Іран розпочав 10-денні військово-морські навчання на території 2 тис. кв. км в Індійському океані - від Перської затоки та Ормузької протоки до Аденської затоки. Тим часом, США ввели додаткові санкції проти Тегерана.
Офіційний представник військово-морського флоту країни Махмуд Мусаві заявив, що будь-яка спроба ущемити інтереси країни призведе до "відповідних дій".
"Ситуація навколо Ірану непередбачувана, - відзначає головний виконавчий директор Barrat's Bulletin в Сіднеї Джонатан Барратт. - Є побоювання, що конфлікт в цьому регіоні розростеться, і це сприяє зростанню цін на нафту. Підтримку ринку також надають позитивні статдані про виробничу активність в Китаї та Індії".
Котирування ф'ючерса на нафту Brent на лютий на лондонській біржі ICE Futures піднялися на $1,26 (1,17%) - до $108,64 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас