Українські фондові індекси в п'ятницю знизились, інвестори фіксували прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси в п'ятницю знизились, інвестори фіксували прибуток

Фондовий ринок
115
Український фондовий ринок у п'ятницю завершив торги зниженням на бажанні учасників зафіксувати прибуток напередодні вихідних: індекс "Української біржі" (УБ) просів на 0,38% - до 1461,02 пункту, індекс ПФТС - на 0,42%, до 557,43 пункту.
Обсяг торгів на УБ склав 86,6 млн грн; на ПФТС - 1,07 млрд грн.
На УБ більше за інших просіли акції "Азовсталі" (-3,08%) які відігравали вчорашнє зростання, Єнакіївського метзаводу (-2,7%) і концерну "Стирол" (-2,68%). Краще від ринку виглядали папери "Укртелекому" (-2,6%), Райффайзен банку Аваль (+1,7%) і Ясинівського коксохіму (+0,73%).
На ПФТС в лідерах зниження - акції Азовсталі (-3,1%), концерну "Стирол" (-1,45%) і Авдієвського коксохіму (-1,24%). Підросли папери Райффайзен Банку Аваль (+2 , 02%), Стаханівського вагонобудівного заводу (1,32%) і Укрсоцбанку (1,08%).
Як відзначають експерти інтернет-брокера iTrader, український ринок завершив п'ятницю в "червоній зоні", не дивлячись на зростання котирувань, що спостерігалося на світових майданчиках, яке не зупинила навіть опублікована протягом дня не надто втішна статистика.
За словами аналітика ІГ "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, спекуляції навколо концерну "Стирол" зберігаються на тлі газових переговорів, а приводом для обережних продажів Північного ГЗК (-3,49%) могло послужити погіршення ситуації на світових ринках сировини, зокрема скорочення попиту з боку Китаю.
Як відзначає експерт, гравці продовжують виходити з позицій, не бачачи реалізації зовнішнього оптимізму, а також оцінюючи короткострокові перспективи українського ринку при збереженні низької активності. "Незважаючи на те, що український ринок залишає дуже непогані зачіпки на зростання, перспективи його реалізації без припливу капіталу туманні", - вважає В. Іванишин.
За прогнозами iTrader, наступного тижня активність на торгових майданчиках помітно знизиться: у понеділок європейські та американські ринки будуть закриті з нагоди святкування католицького Різдва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас