США скасували більшість санкцій стосовно Лівії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США скасували більшість санкцій стосовно Лівії

Казна та Політика
139
Адміністрація США прийняла рішення полегшити режим економічних санкцій стосовно післявоєнної Лівії, повідомляє Reuters. Велика частина обмежувальних заходів була накладена на країну в той момент, коли повалений Муаммар Каддафі розпочав придушення народних хвилювань за допомогою армії.
"Після тривалих консультацій з новим лівійським урядом, США погодилися відкликати більшість санкцій, що раніше застосовувалися стосовно африканської держави. Даний жест - рука допомоги, яку ми протягуємо лівійському народові", - йдеться в заяві Білого Дому.
Зокрема, США розблокували активи центрального банку, які до погіршення відносин зі старим режимом перебували на території Америки або під управлінням американських фінансових організацій. Крім того, новому уряду передані кошти з рахунків Каддафі і його наближених. Повідомляється, що приблизний обсяг знову доступних активів становить 30 млрд дол.
Раніше на аналогічні заходи стосовно Лівії пішла Рада Безпеки ООН. Незважаючи на рішення, грошові кошти у розмірі 150 млрд дол. уряду ще не доступні.
Нагадаємо, в листопаді 2011 р. в Лівії закінчилася тривала 7 місяців громадянська війна, яка завершилася поваленням режиму колишнього лідера країни Муаммара Каддафі. Полковник, який керував країною 42 роки, був убитий 20 жовтня 2011 р. в своєму рідному м. Сирт, яке залишалося останнім оплотом вірних йому сил. Обставини смерті 69-річного Каддафі поки достеменно не відомі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас